Tråkiga vänninor med barn

Jag måste berätta för er att jag har många vänninor och några av dem är mycket äldre än mig. Alltså omkring 25-27 år. Men nu har de flesta av dem också fått barn och blivit riktigt tråkiga. Ni vet kanske vad jag menar. De orkar inte gå ut och festa längre. När vi hänger ut tillsammans och fikar, brukar de till exempel att prata om var man kan köpa mammakläder online och andra saker i samma stil. Försöker jag att byta ämne och exempelvis skvallra lite, så blir det spännande i ett tag, men senare glider samtalet tillbaka till någon snack om blöjor, nappflaskor och bebisar i allmänhet. Sjukt tråkigt, eller hur!

Jag ville bara ta upp detta ämne i bloggen eftersom det irriterar mig så mycket att många kvinnor blir så himla tråkiga när de får barn. Det verkar nästan som om deras liv bara kretsar omkring barnet och familjen och vänninorna blir inte så viktiga längre. Det är klart att man ska prioritera familjen högt men får man inte lov att ha roligt in emellan. Det känns orättvist för min del. Jag erkänner att jag kan bli trött på att festa när jag blir äldre och har familj och barn, men alla behöver ju slappna av på ett eller annat sätt. Jag tycker att barnen ska anpassa sig efter föräldrarnas liv och inte tvärtom. Man ska heller inte känna sig skyldig om han har lust att festa och gå ut med vänninorna. Och när man gör det så förtjänar man att glömma lite om vardagslivet och ha det kul. Leva livet helt enkelt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *